Kontakta oss för ett förslag

Kontakta oss så hjälper vi dig hitta en lösning som passar dig.

 

Altanbygge steg för steg

Beskriv din altanidé

En genomtänkt idé gör det lättare för dig att beskriva ditt projekt. Vi kan sedan hjälpa dig finslipa din vision med allt från material till kostnad.

Planera din altan

I våran kostnadsfria offert förklarar vi tydligt hur mycket varje steg genom renoveringen kommer att kosta, för att du ska veta exakt vad du betalar för.

Sätt igång renoveringen

När all planering är klar så sätter vi igång arbetet inom den tidsplan vi har enats om. Vi hjälper dig samtidigt spara 50 000 kr genom användning av ROT-avdraget.

Bygga altan

Vi på Dagens Bygg hjälper dig och din familj att göra verklighet av alla idéer. Vi skissar, planerar och räknar ut ett pris. Då får du och din familj en altan som är gediget byggd och som kommer hålla i många år. Det blir en extra spännande altan om man inte gör den så fyrkantig. Runda linjer och mjuka former är behagligt för själen. Att fälla in lampor i väggen eller golvet blir riktigt fint på kvällen. Det finns många olika träslag att välja på för trallen: impregnerad furu, bangkirai, nobelwood, thermowood, ask eller lärk. Dagens Bygg hjälper till att reda ut vilket träslag som passar bäst på just din altan.

Boka en kostnadsfri offert

Altanbygge ritning

Om du vill bygga altanen själv finns det många sajter med tips, tricks och ritningar. Men tänk på att det är viktigt att gå mycket grundligt till väga. Det finns många fallgropar under vägen. Att bygga en altan kan vara både lätt och svårt, beroende på vilken ambitionsnivå man har.

Boka en kostnadsfri offert

Vad tycker kunder om oss

Altanbygge regler

Vi på Dagens Bygg håller koll på om det behövs bygglov för att bygga din altan. Men du kan börja med att fråga byggnadsnämnden i din kommun om det är möjligt att bygga en altan på din tomt. Reglerna är lite olika från kommun till kommun, så det är bra att vara ute i god tid. Det är här en enkel förklaring av hur reglerna ser ut: om altanen byggs minst 4,5 meter från tomtgränsen, inom 3,6 meter från huset och om inte staketet är högre än 1,8 meter, borde altanen inte behöva bygglov.

Boka en kostnadsfri offert